De kerk

Straat, nr.: Centrumstraat, 6
Postnr. + gemeente: 9870 Olsene
Contactpersoon: Cecile Destoop, Grote Steenweg 123, 9870 Olsene
Openingsuren: Alleen open op aanvraag (sleutel vragen bij Cecile)
Toegangsprijs: Gratis
Afstand tot de school: 500 m
 

De kerk gezien vanuit de Kruisstraat

De huidige kerk op het dorp werd gebouwd van 1876 tot 1880. Deze kerk kwam er in vervanging van de oude kerk die zich dichtbij de oude Leie bevond. Omdat die oude kerk te klein werd voor de vele parochianen van Olsene, werd gekozen voor een nieuwe, grotere kerk. Deze werd gebouwd op de "Sint-Pieterszandberg".
Tijdens de Eerste en de Tweede wereldoorlog werd de kerk telkens voor een groot deel verwoest. In die periode konden de mensen terecht in de noodkerk, een houten barak naast het Breugelhof.
In de voorbije jaren werd de kerk grondig gerestaureerd. De buitenmuren kregen een herstelbeurt en ook de binnenkant werd mooi herschilderd zodat we nu in een verzorgde kerk kunnen Eucharistie vieren.
In onze kerk hangen ook heel wat rouwborden. Die herinneren aan belangrijke personen. Wil je er iets meer over weten, klik dan
hier.
Sinds 5 april 2002 is onze kerk ook een kruisweg rijker. Het is een kunstwerk gemaakt door twee Olsense kunstenaars: schilder Marcase en dichter Paul Demets. Wil je wat meer uitleg, klik dan
hier.

Wil je nog meer weten over de kerk, klik dan hier voor bijkomende informatie.

Terug naar het overzicht van de gebouwen en monumenten